Home Travel & Hotspots Ohne – Natuurlijk onverpakt
Ohne – Natuurlijk onverpakt

Ohne – Natuurlijk onverpakt

29 mei 2015

Ohne is sedert woensdag 13 mei 2015 DE nieuwe aanwinst in Gent. Ik deed dan ook spontaan een vreugdedansje wanneer ik dit nieuws via sociale media zag passeren! De Gentenaars zullen alvast heel gelukkig worden van dit nieuws! De tweede openingsdag stond ik dan ook vol enthousiasme in de winkel van Ohne.

 

Duidelijke Visie

De visie van Ohne is heel duidelijk. Ohne, wat zonder betekent in het Duits, staat voor afvalarm , korte keten en biologisch.  Ohne geeft de klant dus de mogelijkheid om verpakkingen te reduceren tot het minimum waardoor er ook gewerkt kan worden met eerlijke prijzen. Een win-win situatie dus. Voortaan hoef je dus niet meer in kilo’s aan te kopen want je kiest gewoon zelf hoeveel je wenst aan te kopen.

 

Breng jouw eigenlijk bokalen mee

Breng dus jouw potten, doosjes, tupperware, flessen, enz… mee en vul deze naar hartenlust. Heerlijk vind ik dat. Maar je kan ook ter plaatse heel leuke potten en bokalen aankopen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor potten in alle mogelijke vormen dus koos ik alvast twee leuke exemplaren om mee te nemen naar huis. En vullen maar.

Bij aankomst weeg je zelf jouw lege potten en krijg je een stickertje die je op jouw bokaal of pot kan kleven. (Deze afbeelding is afkomstig van de website van Ohne. Deze afbeelding geeft perfect weer hoe Ohne werkt.)OhneJe vult jouw potten en aan de kassa wordt het het stickertje gescand waardoor je enkel zal betalen voor de voedingswaren. Handig toch?

Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Een uitgebreide keuze en je neemt gewoon wat je wenst in de hoeveelheid die je zelf wenst. Als je mij liet doen, was ik gerust enkele uurtjes zoet. Ik heb gekozen voor cacao nibs, huisgemaakte granola met gedroogde appel en veenbessen, een banaan boekweit energiereep, chia zaad, amandelschilfers en twee vegetarische burgers, eentje op basis van spinazie en eentje op basis van broccoli. De hamburgers zijn vers gemaakt dus deze kan je gemakkelijk ook thuis invriezen.

 

Home made granola & energierepen

Ohne

De granola is afkomstig van de producent Wees gegroet granola, een nieuw Gents label die ontbijtgranen op een ambachtelijke wijze produceert. En dat proef je meteen. De granola is gewoonweg FANTASTISCH lekker! Voortaan doe ik elke ochtend ritueel een weesgegroetje 😉

 

Ohne

 

 

De banaan boekweit energiereep is een creatie van All Good, opnieuw van Belgische makelij. Twee jonge raw food chefs zijn het brein achter deze lekkernij! Hun producten zijn allemaal raw vegan, glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en vrij van kunstmatige bewaarmiddelen. I’m already in love!

Kortom, Ohne is the place to be. Het is een super gezellige zaak vergezeld met de meest vriendelijke en behulpzame uitbaters. Daarbovenop zijn hun producten kraakvers en werken ze met tal van lokale producenten. Ohne biedt iedere dag vers bereide producten aan zoals Koreaanse noodlesalade, verse wortelsoep en gezonde sapjes! In hun concept geloof ik 200%! Ze hebben er alvast één trouwe klant bij!

Zijn jullie even wild van dit nieuwe concept als ik? Spring dan zeker eens binnen bij Ohne. Je kan deze verpakkingsarme winkel vinden in Steedam 59 te Gent. Kan je niet wachten en wil je alvast een overzicht krijgen van hun producten? Neem dan zeker een kijkje op hun website www.ohne.be . Ohne is iedere dag geopend van 10h00 tot en met 19h00. Op zondag geniet het team van een welverdiende rust.

 

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.