Home Koude gerechten Overnight oats
Overnight oats

Overnight oats

10 november 2016

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag aangezien het brandstof is om jouw lichaam op te starten. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe ontbijt inspiratie die liefst zo kleurrijk mogelijk is. Een tijdje geleden ontdekte ik per toeval kleurrijke ‘overnight oats’ op Instagram. Normaal gezien zijn het de smoothie bowls die er zo kleurrijk uitzien en een dikkere structuur hebben maar deze keer is het havermout die voor deze heerlijke smeuïge structuur zorgt. Ik was onmiddellijk fan van dit idee. Ben je net zoals ik fan van smoothie bowls, overnight oats en andere kleurrijke, gezonde gerechten? Volg dan zeker Delicious and Healthy By Maya op Instagram. Ik volg Maya haar blog al van in het begin en intussen heeft haar Instagram een heuse groei ondergaan. En terecht want elke foto is keer op keer een plaatje om naar te kijken waarbij je spontaan begint te watertanden!

 

Zo maak je het

Leg de blauwe bessen in de foodprocessor of keukenhakker samen met de rijstmelk. Knijp 1/4 limoen uit bij de melk en laat alles mixen tot een gladde massa. Voeg tot slot de havermout toe en mix opnieuw tot een gladde massa. Giet het in een kom naar keuze, dek af en zet in de koelkast gedurende een nachtje.

Haal de volgende ochtend de overnight oats uit de koelkast. Was en snijd het fruit. Werk af met jouw favoriete fruit, noten zaden en granola et voila! Smakelijk!De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Havermout kent oneindig veel combinaties en wordt vaak gegeten bij het ontbijt. Denk maar aan het recept warme havermoutpap, blauwe bessen crumble taart, granola zonder bakken, bosvruchten havermoutpap en havermout pannenkoekjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
 

 

OVERNIGHT OATS

Print dit recept
Aantal: 1 portie

Ingrediënten

  • 100 gram blauwe bessen (bevroren)
  • 200 ml rijstmelk, of andere melk
  • 1/4 limoen, het sap
  • 60 gram havermout
  • aardbeien
  • blauwe besssen
  • geroosterde amandelschilfers
  • granaatappelpitten
  • huisbereide chocolade granola
  • kokosschilfers

Instructies

  1. Leg de blauwe bessen in de foodprocessor of keukenhakker samen met de rijstmelk.
  2. Knijp 1/4 limoen uit bij de melk en laat alles mixen tot een gladde massa.
  3. Voeg tot slot de havermout toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
  4. Giet het in een kom naar keuze, dek af en zet in de koelkast gedurende een nachtje.
  5. Haal de volgende ochtend de overnight oats uit de koelkast. Was en snijd het fruit. Werk af met jouw favoriete fruit, noten zaden en granola.

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Lovely Healthy (Tamara) 25 juli 2016 - 18:24

Hey Virginie, wat een prachtige blog heb jij zeg! En absoluut fan-tas-tische foto’s. Ik blijf maar bladeren. 🙂

Reply
Virginie
Virginie 25 juli 2016 - 18:33

Hoi Tamara!
Bedankt voor jouw fijn berichtje! Doet altijd deugd om te lezen! Welkom alvast op mijn Instagram! Ik kijk er naar uit nog meer kleurrijke foto’s van jou te mogen bewonderen! Fijne avond!
Groetjes, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.