Home Warme gerechten Pittige tomatenpasta, burrata & oregano
Pittige tomatenpasta, burrata & oregano

Pittige tomatenpasta, burrata & oregano

14 juni 2017

Pasta, what’s not to love? Dit gerecht maak je in no time klaar en voor de tomatensaus gebruik je uitsluitend verse tomaten. Voor deze pittige tomatenpasta met burrata en oregano heb ik opnieuw gekozen om te werken met de kruiden van Mill & Mortar. De Caribbean geïnspireerde Rasta Pasta blend gaat perfect bij pasta, rijst en noodles. Chipotle Chili is een milde Mexicaanse gerookte chili met een fruitige, gerookte smaak. Maar mispak je niet aan het woordje mild. Wie net zoals ik niet gewend is om heel spicy te eten kan best beginnen met wat minder kruiden toe te voegen aan de tomatenpasta 🙂 Lees zeker ook de review die ik schreef over Mill & Mortar want hun assortiment is heel uitgebreid.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

 

Zo maak je de pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Verwarm de oven op 180 graden. Was intussen de trostomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout en plaats ze vervolgens in de oven gedurende 20 minuten.
Rooster intussen de pijnboompitten op een hoog vuur en leg apart. Breng een kookpot met water aan de kook en kook de pasta gaar zoals omschreven op de verpakking.

Verhit wat vetstof in een pan en stoof de geperste look. Voeg vervolgens de Rasta Pasta & Chipotle Chili kruiden toe aan de look en stoof kort mee tot de geuren vrijkomen. Voeg tot slot de trostomaten, rode wijn en ahornsiroop toe. Laat het geheel eventjes inkoken tot de saus dikker wordt. Verlaag het vuur en laat nog even verder pruttelen.

Verdeel de pasta en de tomatensaus over twee borden. Werk af met burrata, verse oregano en de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

 

Nog meer kookinspiratie

Zin gekregen in nog meer gerechten waarbij tomaat de hoofdrol speelt? Probeer dan zeker ook eens het recept tomaten galette, aubergine salade en bruschetta met tomaat en mozzarella.

Pijnboompitten geven je energie en vertragen het verouderingsproces. Voeg daarom geregeld pijnboompitten toe aan jouw gerechten. De recepten salade van geroosterde aubergine en courgette, watermeloen-feta salade deluxe en vegetarische rode biet burger zijn daar het perfecte voorbeeld van.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

 

PITTIGE TOMATENPASTA MET BURRATA & OREGANO

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram trostomaten
  • een snufje grof zeezout
  • olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 200 gram pappardelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 100ml rode wijn
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 1 koffielepel Rasta Pasta (ik gebruik dit merk)
  • 1/2 koffielepel Chipotle Chili (ik gebruik dit merk)
  • enkele takjes verse oregano
  • 125 gram burrata
  • vetstof om te bakken

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Was intussen de trostomaten en leg ze in een ovenschaal.
  2. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout en plaats ze vervolgens in de oven gedurende 20 minuten.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten op een hoog vuur en leg apart.
  4. Breng een kookpot met water aan de kook en kook de pasta gaar zoals omschreven op de verpakking.
  5. Verhit wat vetstof in een pan en stoof de geperste look.
  6. Voeg vervolgens de Rasta Pasta & Chipotle Chili kruiden toe aan de look en stoof kort mee tot de geuren vrijkomen.
  7. Voeg tot slot de trostomaten, rode wijn en ahornsiroop toe. Laat het geheel eventjes inkoken tot de saus dikker wordt. Verlaag het vuur en laat nog even verder pruttelen.
  8. Verdeel de pasta en de tomatensaus over twee borden.
  9. Werk af met burrata, verse oregano en de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.