Home Warme gerechten Pompoen Mac and Cheese uit de oven
Pompoen Mac and Cheese uit de oven

Pompoen Mac and Cheese uit de oven

14 december 2018

Ik heb van alles in de koelkast liggen maar mijn inspiratie laat me in de steek. Ik heb zin in comfort food die snel op tafel staat. Butternut is een groente die ik altijd in huis heb. Iedere keer opnieuw neem ik een exemplaar mee uit de winkel terwijl ik eigenlijk nooit echt een specifiek plan voor hen heb. Omdat er eentje hier en daar bruine vlekken begint te vertonen besluit ik om iets met butternut in elkaar te flansen.

Naast butternut heb ik ook altijd massa’s pasta in huis. Het lijkt alsof ik iedere keer in de supermarkt aan geheugenverlies lijd en voor de zekerheid een pakske pasta meeneem. Ik heb trouwens dezelfde zieke met tomatenblokjes, kikkererwten en toiletpapier. Dat effe ter zijde ūüôā

Via de tool Recepten Matchmaker van HelloFresh ga ik op zoek gaan naar inspiratie met ingredi√ęnten die ik in huis heb. Ik klik op ‘pasta‘ en mag vervolgens kiezen uit ‘avontuurlijk, licht, stevig, makkelijk en snel en tot slot kindvriendelijk‘. Ik ga voor ‘makkelijk en snel’ en HelloFresh stelt mij een Mac and Cheese met pompoen voor. Die naam alleen al…

Comfortfood = Check. Makkelijk en snel = Check. En bovendien wou ik al lang eens een mac and cheese met pompoen uitproberen. Ik heb geen spinazie in huis dus die laat ik gewoon achterwege. De voorgestelde kaas vervang ik door Oud Brugge en Emmentaler, want dat is de enige kaas die ik op dat moment in huis heb. En verder? Poepsimpel en gigantisch lekker!

 

Pompoen Mac and Cheese uit de oven

 

Zo maak je Pompoen mac and cheese uit de oven

Verwarm de oven op 220 graden. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en zet opzij.

Fruit de ui, knoflook en paprikapoeder gedurende 1 à 2 minuten. Voeg vervolgens de blokjes pompoen en 3/4 van de verse tijm toe. Roerbak 4 à 6 minuten. Voeg de melk en bouillon toe aan de blokjes pompoen en laat 8 à 11 minuten koken, tot de pompoen gaar is.

Pureer de pompoen met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg nu de geraspte Oud Brugge kaas, nootmuskaat en de pasta toe. Breng op smaak met peper. Meng alles goed onder elkaar. Neem een ovenschaal en stort het mengsel hierin. Strooi de geraspte Emmentaler over het mengsel en plaats 10 à 15 minuten in de oven, tot de pompoen mac and cheese een bruin krokant laagje krijgt.

Haal uit de oven en serveer onmiddellijk. Werk af met nog wat extra verse tijm. Smakelijk!

Lees ook: pompoenrisotto met krokante pancetta.

 

 

[SIGNSPOON]

 

Pompoen Mac and Cheese uit de oven

 

POMPOEN MAC AND CHEESE UIT DE OVEN

Print dit recept

Ingredi√ęnten

 • 300 gram pompoen, in blokjes gesneden
 • 1 grote witte ui, fijngesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 2 koffielepels paprikapoeder
 • 10 takjes verse tijm
 • 200 ml halfvolle melk
 • 150 ml groentebouillon
 • 180 gram pasta
 • 60 gram Oud Brugge kaas, geraspt
 • 75 gram Emmentaler, geraspt
 • peper

 

Instructies

 1. Verwarm de oven op 220 graden. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en zet opzij.
 2. Fruit de ui, knoflook en paprikapoeder gedurende 1 à 2 minuten.
 3. Voeg vervolgens de blokjes pompoen en 3/4 van de verse tijm toe. Roerbak 4 à 6 minuten.
 4. Voeg de melk en bouillon toe aan de blokjes pompoen en laat 8 à 11 minuten koken, tot de pompoen gaar is.
 5. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een dikke saus.
 6. Voeg nu de geraspte Oud Brugge kaas, nootmuskaat en pasta toe. Breng op smaak met peper. Meng alles goed onder elkaar.
 7. Neem een ovenschaal en stort het mengsel hierin.
 8. Strooi de geraspte Emmentaler over het mengsel en plaats 10 à 15 minuten in de oven, tot de pompoen mac and cheese een bruin krokant laagje krijgt.
 9. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk. Werk af met nog wat extra verse tijm. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.