Home Travel & Hotspots Puglia Wine Tour
Puglia Wine Tour

Puglia Wine Tour

10 september 2019

Tijdens ons verblijf in Palazzo Belsanti kregen we de kans om enkele wijnen te proeven samen met Andrea en Alessandra. Andrea is namelijk sommelier en organiseert wijnproeverijen. Ik heb ontdekt tijdens deze proeverij dat ik een enorme fan ben van de Negroamaro druif.

Mijn favoriete wijn tijdens de proeverij was zonder twijfel Divito 2008, bestaande uit, uiteraard,70% Negroamaro en 30% Montepulciano. Deze wijn staat in de top tien van de Apulische rode wijnen. De druiven worden handmatig geoogst wanneer ze net iets te rijp zijn. Het uiteindelijke resultaat is een robijnrode wijn met zeer intense granaatreflecties en een zeer breed scala aan aroma’s. Rijp rood fruit, kruidige tonen zoals zwarte peper en kruidnagel, delicate sensaties van koffie, … De smaak is erg gestructureerd en intens, de nasmaak is lang, bedrukt door een aanhoudende fruitige toon. Als je het mij vraagt is het een wijn die moeilijk te weerstaan is.

Verder hebben we ook kennisgemaakt met Rosa Del Golfo Rosato en Acante Fiano.

Puglia Wine Tour Andrea
Puglia Wine Tour

Deze wijntoer is Andrea’s eigen project en is uiteindelijk uitgegroeid tot een echte wijnproeverij. Andrea is een lokale wijnexpert, een gepassioneerde sommelier en baat samen met zijn vrouw Alessandra Palazzo Belsanti uit. Het artikel kan je hier lezen.

Via Puglia Wine Tour laat Andrea wijnliefhebbers de authenticiteit beleven. Hij organiseert wijnreizen in verschillende thema’s waardoor je een wijnreis volledig volgens jouw eigen wensen kan afstellen. Tijdens een wijnreis ga je langs bij proeverijen in historische kelders. De wijnen worden met traditionele methoden geproduceerd waardoor je de gastvrijheid van Puglia in jouw glas ervaart.

Contact:

www.pugliawinetour.it
pugliawinetour@gmail.com

+39 3280258449

Facebook & Instagram  – Puglia wine tour

Apollonio Winery - Puglia Wine Tour

Castello Monaci - Wine's Museum - Puglia Wine Tour

Puglia Wine Tour - general use

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.