Home Dessert Rabarber-aardbei ijsjes
Rabarber-aardbei ijsjes

Rabarber-aardbei ijsjes

20 mei 2016

Joepie! Het rabarber seizoen is volop bezig! Eerder deze week stelde ik jullie reeds de banaan chocolade-ijscrème voor, perfect om te ontbijten als een koning(in). Vandaag staan er rabarber-aardbei ijsjes op het menu en geloof me, deze combinatie is zoooooooo lekker! En bovendien zijn deze ijsje opnieuw heel gezond! En oooooh ja, deze ijsjes maak je opnieuw zonder ijsmachine! Aangezien niet veel mensen een ijsmachine in huis hebben – waaronder mezelf – probeer ik altijd voor recepten te kiezen zodat iedereen er onmiddellijk met aan de slag kan! Here we go!

 

Zo maak je het

Maak de rabarber schoon en snijd in kleine blokjes. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd in vier. Leg de rabarber en aardbeien in een steelpannetje en voeg het water samen met de kokosbloesemsuiker toe. Breng aan de kook tot het geheel zacht is. Dit duurt vermoedelijk een kleine 10 minuten. Haal van het vuur wanneer zacht en laat afkoelen.

Eens afgekoeld, giet het rabarber mengsel in de foodprocessor en voeg de yoghurt toe. Mix tot een gladde massa. Verdeel over de ijsvormpjes en plaats in de diepvries tot de volgende dag. Laat wat warm water over de vormpjes stromen om de rabarber-aardbei ijsjes uit de vormpjes te verwijderen. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer ijsjes inspiratie zonder ijsmachine? Bekijk dan zeker het recept kiwi-limoen ijsjes, banaan-chocolade ijscrème & sinaasapppel-yoghurt ijsjes.
Aardbeien zijn perfect om in jouw ontbijt te verwerken. Denk maar aan het recept warme havermoutpap, chocolade pannenkoekjes en banaan chocolade-ijscrème.

 

[SIGNSPOON]

 

Rabarber-aardbei ijsjes

 

RABARBER AARDBEI IJSJES

Print dit recept
Aantal: 4 ijsjes

Ingrediënten

 • 100 gram rabarber
 • 100 gram aardbeien
 • 1 dl water
 • 20 gram kokospalmsuiker
 • 125 gram yoghurt naar keuze

Instructies

 1. Maak de rabarber schoon en snijd in kleine blokjes.
 2. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd in vier.
 3. Leg de rabarber en aardbeien in een steelpannetje en voeg het water samen met de kokosbloesemsuiker toe. Breng aan de kook tot het geheel zacht is. Dit duurt vermoedelijk een kleine 10 minuten. Haal van het vuur wanneer zacht en laat afkoelen.
 4. Eens afgekoeld, giet het rabarber mengsel in de foodprocessor en voeg de yoghurt toe.
 5. Mix tot een gladde massa.
 6. Verdeel over de ijsvormpjes en plaats in de diepvries tot de volgende dag.
 7. Laat wat warm water over de vormpjes stromen om de rabarber-aardbei ijsjes uit de vormpjes te verwijderen. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Annemie Dufromont 3 juni 2016 - 12:04

Hoi,
Als diëtiste verzorg ik om de twee weken een nieuwsbrief. Jullie rabarberijsjes zagen er zo leuk uit dat ik zo vrij was om ze mee op te nemen in de brief, met een rechtstreekse link naar jullie blogpagina uiteraard.
Ok voor jullie? Wie weet komen er op die manier nog extra lezers langs.
Groetjes
Annemie

Reply
Virginie 3 juni 2016 - 12:15

Hoi Annemie!

Bedankt voor jouw berichtje. Natuurlijk mag je mijn rabarber-aardbei ijsjes opnemen in jouw nieuwsbrief. Heel fijn. Bedankt! Wil je mij ook jouw nieuwsbrief bezorgen en jouw website? Mijn email adres kan je terugvinden onder de rubriek ‘contact’.
Tot snel!
Groetjes, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.