Home Dessert Rode biet pannenkoekjes
Rode biet pannenkoekjes

Rode biet pannenkoekjes

30 augustus 2015

Pannenkoekjes met rode biet, een vreemde combinatie? Helemaal niet. Ik ben een grote fan van rode bieten. En elke keer ik naar de supermarkt ga, kan ik het niet laten om nog extra rode bieten te kopen. Dus heb ik nu weer teveel rode bieten in de koelkast liggen. Het handige aan voorgekookte rode bieten is dat ze onmiddellijk gebruiksklaar zijn. Ik had zin in pannenkoekjes, maar ik had ook zin in rode bieten. Dus dan gooien we gewoon alles samen in de foodprocessor en wacht ik spannend af wat het resultaat zal worden. En oooooooh, wat zijn deze rode biet pannenkoekjes lekkerrrrrrrrrrr!

Heb je kleine bengeltjes in huis rondlopen? Niet alle kinderen zijn gek van groentjes, en zeker niet van rode biet. Maar rode biet is wel ongelooflijk gezond. Het roze deeg zal ongetwijfeld hun aandacht trekken. Wedden dat ze staan te popelen om hun prinsessenpannenkoeken op te peuzelen?

 

Zo maak je het

Strooi de havermout in de foodprocessor en laat mixen tot je meel krijgt. Voeg vervolgens de melk, het ei, kaneel, zout, bakpoeder en ahornsiroop toe. Laat blenden tot een smeuïge massa. Voeg tot slot de rode biet toe en laat nogmaals blenden tot je een egaal beslag krijgt.

Verwarm een pan tot deze goed heet is. Laat een beetje kokosolie smelten. Bak de pannenkoekjes per 2 of 3, afhankelijk hoe groot jouw pan is. Zet het vuur niet te hoog, anders zullen de rode biet pannenkoekjes snel aanbranden! Ik heb de rode biet pannenkoekjes afgewerkt met blauwe bessen en honing.

 

Nog meer kookinspiratie

Eet je net zoals ik graag pannenkoeken? Lees dan zeker ook het blogbericht havermout pannenkoekjes , bosbessen pannenkoeken & mini cacao banaanpannenkoekjes.
Havermout is een veelzijdig product die perfect te verwerken is in het recept granola zonder bakken, blauwe bessen crumble taart, chocolade granola, bosbessen havermoutpap, warme havermoutpap en vegetarische rode biet burger.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

9   

RODE BIET PANNENKOEKJES

Print dit recept
Aantal: 10 stuks

Ingrediënten

  • 90 gram havermout
  • 200 ml melk naar keuze
  • 40 gram rode biet, voorgekookt en afgekoeld
  • 1 ei
  • 1 theelepel
    • kaneel
    • bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • kokosolie, om in te bakken

Instructies

  1. Strooi de havermout in de foodprocessor en laat mixen tot je meel krijgt.
  2. Voeg vervolgens de melk, het ei, kaneel, zout, bakpoeder en ahornsiroop toe. Laat blenden tot een smeuïge massa.
  3. Voeg tot slot de rode biet toe en laat nogmaals blenden tot je een egaal beslag krijgt.
  4. Verwarm een pan tot deze goed heet is. Laat een beetje kokosolie smelten.
  5. Bak de pannenkoekjes per 2 of 3, afhankelijk hoe groot jouw pan is. Zet het vuur niet te hoog, anders zullen de rode biet pannenkoekjes snel aanbranden! Ik heb de rode biet pannenkoekjes afgewerkt met blauwe bessen en honing. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Sara 5 september 2015 - 02:28

We hebben de pannenkoekjes vorige week klaargemaakt en ze waren overheerlijk! Bedankt voor het recept!
Groetjes,
Sara

Reply
Virginie
Virginie 5 september 2015 - 02:30

Hoi Sara!
Bedankt voor jouw fijne reactie!
Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.