Home Hapjes Scampi mango salsa
Scampi mango salsa

Scampi mango salsa

19 januari 2017

Wat een heerlijk gerechtje is dit! Tot voor deze zomer was ik eigenlijk helemaal geen fan van mango. En sedert midden juli ongeveer kan ik er geen genoeg van krijgen. Elke zondag snijd ik ritueel twee mango’s in blokjes en bewaar ik deze in de koelkast voor bij mijn ontbijt ‘s morgens. Hé, efficiëntie is mijn stokpaardje, can’t help it. In de week moet het vooruit gaan en verlies ik liefst zo weinig mogelijk tijd in de ochtend.

Omdat het leven uit meer dan alleen ontbijten bestaat ga ik deze keer voor een smaakbommetje met mango die perfect als lunch of diner kan gegeten worden. En oh ja, het geheel wordt afgewerkt met sesamzaadjes maar tot mijn grote frustratie ben ik deze vergeten voor de foto. Shame on me. Dus vergeet zeker de sesamzaadjes niet 😉

Zo maak je de scampi mango salsa klaar

Snijd de mango, rode ui, avocado en groene paprika in kleine blokjes. Leg alles in een schaal en meng onder elkaar. Werk af met wat limoensap, verse koriander en de sesamzaadjes, die ik vergeten ben 😉 .
Kook de rijst zoals op de verpakking. Voeg op het einde van de kooktijd de diepgevroren erwtjes nog eventjes toe. Leg de rijst in een schaal en de erwtjes bij de mango salsa.
Maak de scampi’s schoon indien nodig en verhit wat vetstof in een pan. Bak de scampi’s samen met de currypoeder, geraspte gember en geraspte citroengras. Voeg tot slot het limoensap toe. Haal de scampi van het vuur en snijd in kleine stukjes.

Neem een serveerring en begin met een laagje rijst. Leg vervolgens een laagje scampi. Werk af met de mango salsa. Verwijder voorzichtig de serveerring en werk af met enkele blaadjes koriander en sesamzaadjes. Besprenkel het geheel tot slot met wat limoensap en sojasaus. Je kan ook per persoon enkele partjes limoen op het bord leggen zodat men zelf kan kiezen hoeveel limoensap men wil gebruiken. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer scampi-inspiratie? Probeer eens de gemarineerde scampi.

Koriander is zo’n fantastisch kruid die ik ook in het recept chili sin carne gebruik. Naast koriander wordt ook limoen gebruikt in dit recept. Misschien zijn de kiwi-limoen ijsjes wel iets voor jou. Ook in de watermeloen-feta salade zorgt de limoen voor een frisse toets.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

 

Scampi Mango Salsa

 

 

SCAMPI MANGO SALSA

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram rijst, ongekookt gewogen
  • 200 gram scampi’s (ongeveer 18 stuks)
  • 1 limoen
  • 1/2 citroengras
  • 1 blokje gember (ongeveer 1 centimeter)
  • 1 eetlepel currypoeder, of meer naar smaak
  • vetstof om te bakken
  • sojasaus, om af te werken
  • 200 gram mango, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 plantje koriander
  • 1 avocado, in schijfjes gesneden
  • 100 gram groene paprika, in blokjes gesneden
  • 2 x handvol diepgevroren erwtjes
  • 1 limoen
  • zwarte en witte sesamzaadjes, om af te werken
  • enkele korianderblaadjes, om af te werken

Instructies

  1. Snijd de mango, rode ui, avocado en groene paprika in kleine blokjes en meng onder elkaar. Werk af met wat limoensap, verse koriander en sesamzaadjes.
  2. Kook de rijst Voeg op het einde van de kooktijd de diepgevroren erwtjes nog eventjes toe. Leg de rijst in een schaal en de erwtjes bij de mango salsa.
  3. Maak de scampi’s schoon.
  4. Bak de scampi’s samen met currypoeder, geraspte gember en geraspte citroengras. Voeg tot slot het limoensap toe. Haal de scampi van het vuur en snijd in kleine stukjes.
  5. Neem een serveerring en begin met een laagje rijst. Leg vervolgens een laagje scampi. Werk af met de mango salsa.
  6. Verwijder voorzichtig de serveerring en werk af met enkele blaadjes koriander en sesamzaadjes.
  7. Besprenkel het geheel met limoensap en sojasaus.

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Tamara (Lovely Healthy) 22 januari 2017 - 17:18

Hey Virginie, dat komt op het menu hoor deze week! Ziet er zoooo lekker uit! 🙂
Veel groetjes & enjoy je zondag! 🙂 ps. vergeet je mango’s niet te snijden he? 🙂 Cheers, Tamara

Reply
Virginie
Virginie 22 januari 2017 - 17:55

Hi Tamara!
Laat maar weten wat je er van vond! De mango’s staan intussen reeds gesneden in de koelkast 😉

Prettige zondag!
Groetjes, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.