Home Dessert Sinaasappel in de oven
Sinaasappel in de oven

Sinaasappel in de oven

20 augustus 2015

Wat een heerlijke lekkernij is dit. Ik ben een grote fan van sinaasappel, dus ging ik op zoek naar een leuke afwisseling. Nooit eerder heb ik sinaasappel in de oven gegeten, maar voortaan zal dit toch wel heel vaak op het menu staan. En bovendien heb je de benodigde ingrediënten altijd in huis. Je kan sinaasappel ook vervangen door bijvoorbeeld bloedsinaasappel of pompelmoes. Gesproken van een gezond tussendoortje. Ik had een banaan die intussen overrijp was dus ik besloot om de sinaasappel in de oven af te werken met enkele schijfjes banaan. En ik moet zeggen, de combinatie vond ik persoonlijk heel geslaagd. Aangezien ik gember in koekjes heel lekker vind, besloot ik af te werken met een beetje gemberpoeder en kaneelpoeder. Tot slot heb ik de sinaasappels besprenkeld met honing. Dit is gewoonweg een dessertje om de vingers en duimen van af te likken!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de sinaasappels in twee. Neem een mes met een scherpe punt en snijd voorzichtig het vruchtvlees los van de schil. Let op dat je niet door de schil gaat met jouw mes. Vervolgens mag je partjes van de sinaasappel los snijden langs de membranen. Wanneer de sinaasappel straks warm is, zullen de membranen zacht worden waardoor het vruchtvlees moeilijker zal loskomen. Op die manier zal je straks het vruchtvlees makkelijk kunnen opeten.

Verdeel de schijfjes banaan over de sinaasappels. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Werk af met een beetje kaneelpoeder en gemberpoeder. Besprenkel tot slot met de honing. Plaats de sinaasappels een tiental minuten in de oven. Serveer warm.

Tip: Wie wenst, kan hier ook een toefje Griekse yoghurt bij serveren. Experimenteer gerust met verschillende kruiden of specerijen. Speculaaskruiden lijken mij hier ook bijzonder goed bij te passen. De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook in het recept sinaasappel yoghurt ijsjes en aubergine salade heb ik sinaasappel gebruikt.
Bananen in huis die dringend opgegeten moeten worden? Verwerk ze in het recept chocolade bananenbrood, warme havermoutpap, banaan chocolade ijscrème of gezonde ijscrème van frambozen.

 

[SIGNSPOON]

 

Sinaasappel in de oven

SINAASAPPEL UIT DE OVEN

Print dit recept

Ingrediënten

 • 2 sinaasappels
 • 1 à 2 eetlepels (rauwe) honing (Of agavesiroop, ahornsiroop, …)
 • kaneelpoeder
 • gemberpoeder
 • 8 schijfjes banaan (± 50 gram)

Instructies

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Snijd de sinaasappels in twee. Neem een mes met een scherpe punt en snijd voorzichtig het vruchtvlees los van de schil. Let op dat je niet door de schil gaat met jouw mes. Vervolgens mag je partjes van de sinaasappel los snijden langs de membranen. Wanneer de sinaasappel straks warm is, zullen de membranen zacht worden waardoor het vruchtvlees moeilijker zal loskomen. Op die manier zal je straks het vruchtvlees makkelijk kunnen opeten.
 3. Verdeel de schijfjes banaan over de sinaasappels. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
 4. Werk af met een beetje kaneelpoeder en gemberpoeder.
 5. Besprenkel tot slot met de honing.
 6. Plaats de sinaasappels een tiental minuten in de oven. Serveer warm.

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.