Home Dessert Sinaasappel yoghurt ijsjes
Sinaasappel yoghurt ijsjes

Sinaasappel yoghurt ijsjes

25 september 2015

Vandaag een receptje voor de gehaaste kok onder ons. Wat doe je als er een berg sinaasappelen in de fruitschaal jou zielig aankijkt? Dan maak je er gewoon ijsjes van. Eenvoudig, lekker en pakken gezonder dan de ijsjes die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt. En bovendien neemt dit eenvoudige recept weinig tijd in beslag. Heb je geen ijsvormpjes in huis? Gebruik dan een muffin bakblik. Bij het recept van de banaan ijsjes heb ik gebruik gemaakt van een muffin bakblik. Op zoek naar nog meer gezonde ijsjes inspiratie? Bekijk dan zeker ook de rabarber-aardbei ijsjes, kiwi-limoen ijsjes en banaan-chocolade ijscrème! Op zoek naar nog meer sinaasappel inspiratie? Probeer dan zeker ook het recept sinaasappel in de oven.

 

Zo maak  je het

Halveer de sinaasappelen en pers ze uit. Giet het sap in de blender. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en laat kort mixen. Voeg tot slot 1 eetlepel honing toe en specerijen/kruiden naar keuze. Ik heb een snufje kaneel en gemberpoeder toegevoegd. Mix alles nog eens kort samen. Proef tussendoor om te bepalen of het zoet genoeg is. Heb je het liever minder zoet? Laat de honing dan achterwege.

Neem de ijsvormpjes en giet het mengsel hierin. Plaats in de diepvries. De meeste ijsvormpjes bevatten reeds stokjes. Heb je deze niet? Haal de sinaasappel yoghurt ijsjes na een uur uit de diepvries en plaats houten stokjes in het midden. De stokjes moeten mooi blijven rechtstaan. Indien ze omvallen, plaats je de ijsjes nog even in de diepvries en probeer je opnieuw tot de stokjes blijven rechtstaan.

Laat de sinaasappel yoghurt ijsjes minimum 4 uur in de diepvries staan. Haal de ijsjes uit de diepvries en spoel de ijsvormpjes kort onder warm water tot je het ijsje uit het vormpje kan halen! De ingrediëntenlijst en printbare versie van het recept vind je onderaan het blogartikel.

 

[SIGNSPOON]

 

SINAASAPPEL YOGHURT IJSJES

Print dit recept
Aantal: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 120 ml sinaasappelsap (+/- 2 grote sinaasappelen)
  • 125 gram ongesuikerde Griekse yoghurt (Of kokosmelk uit blik)
  • 1 eetlepel honing (Of agavesiroop, ahornsiroop, …)
  • Snufje kruiden/specerijen naar keuze (Gemberpoeder, kaneel, speculaaskruiden, …)

Instructies

  1. Halveer de sinaasappelen en pers ze uit. Giet het sap in de blender.
  2. Voeg Griekse yoghurt toe en laat kort mixen.
  3. Voeg 1 eetlepel honing toe en specerijen/kruiden naar keuze. Mix opnieuw.
  4. Neem de ijsvormpjes, giet het mengsel hierin en laats in de diepvries.
  5. Laat de sinaasappel yoghurt ijsjes minimum 4 uur in de diepvries. Haal de ijsjes uit de diepvries en spoel de ijsvormpjes kort onder warm water tot je het ijsje uit het vormpje kan halen.

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

Anamit Sen 10 oktober 2018 - 10:45

While I was able to understand the instructions in Dutch it would be of great help if there was an English translation available too..Anamit

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.