Home Dessert Snickers dadels 100% Vegan
Snickers dadels 100% Vegan

Snickers dadels 100% Vegan

7 december 2017

Nu begin ik toch wel heel ongeduldig te worden want morgen vertrek ik op persreis naar Alta Badia in Italië samen met nog 5 andere bloggers. Gedurende 4 dagen zullen skiën en gastronomie centraal staan, wat een opportuniteit! En de weergoden zijn ons goed gezind want voorlopig ziet het er naar uit dat we een zonnige sneeuwvakantie tegemoet gaan. Hier kijk ik zooooo hard naar uit! Gesproken van een vervroegd kerstcadeautje 🙂 Dus ik ga op reis en ik neem mee: Snickers Dadels!

 

Snoepen onderweg

Reizen betekent wachten en wachten betekent eten. In mijn geval toch. In het station of op de luchthaven is het aanbod aan gezonde (en liefst vegan) snacks of maaltijden zo goed als nihil. Om nog maar te zwijgen over de gepeperde prijzen. Daarom probeer ik voor onderweg altijd zelf een gezonde lunch en gezonde snack te voorzien. Tijdens een avondje marathon-Pinteresten, op zoek naar wat healthy travel snacks inspiratie, kwam ik een recept tegen van Vegan Heaven. De titel “Peanut butter stuffed dates with chocolate” deed me spontaan goesting krijgen in deze vegan Snickers variant. Ik zweer het, ik kon het al bijna proeven. Pakken gezonder dan de klassieke Snickers. Oké, er zitten nog steeds natuurlijke suikers in maar niemand zegt dat je dan ook ineens 20 moet gaan oppeuzelen (ook al is die verleiding GIGANTISCH groot).
Voor wie de chocoladereep Snickers niet zou kennen: het is een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel, geroosterde pinda’s in een jasje van chocolade. En kilo’s suiker. Geef mij maar dit recept dan want het is in een supersonische snelheid klaar en bevat slechts 4 ingrediënten. Deze Snickers dadels zullen alvast een plaatsje in mijn rugzak krijgen.

 

Zo maak je het

Snijd de dadels in de lengte zodat je de pit kan verwijderen. Snijd de dadels zeker niet helemaal door want straks gaan we ze vullen en opnieuw sluiten. Duw de dadels wat open met jouw vingers en leg op een bord. Leg vervolgens in iedere dadel één of meerdere pindanoten, afhankelijk van hoe groot de dadels zijn. Vul de dadels vervolgens verder op met pindakaas, druk aan met een lepel en sluit de dadel. Plaats de gevulde dadels in een afgesloten doosje en plaats gedurende 30 minuten in de diepvries. Door de koude zal de gesmolten chocolade straks sneller stollen.

Verwarm de chocolade au bain-marie. Haal de gevulde dadels uit de diepvries en dip ze één voor één in de gesmolten chocolade. Ik steek de Snickers dadels eerst op een houten prikker en draai ze vervolgens in de gesmolten chocolade. Op die manier maak je er geen boeltje van en nadien kan je de prikker makkelijk opnieuw verwijderen. Eens de chocolade gestold is mag je de houten prikkers verwijderen en in een gesloten doosje in de koelkast plaatsen. De Snickers dadels zijn op hun best wanneer ze gekoeld zijn. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Healthy Bounty’s en Gezonde Chocolade Truffels zijn ook de perfecte snoepjes om mee te nemen onderweg.

Dadels kan je in veel gerechten verwerken. Denk maar aan het recept granola zonder bakken, bosbessen crumble taart en amandelmelk.

 

[SIGNSPOON]

Snickers dadels

Snickers dadels

 

SNICKERS DADELS

Print dit recept

Ingrediënten

(Medjool) dadels **
Pindakaas
Pindanoten
Pure chocolade

Instructies

  1. Snijd de dadel in de lengte zodat je de pit kan verwijderen. Snijd de dadel zeker niet helemaal door want straks gaan we de dadel vullen en opnieuw sluiten.
  2. Duw de dadels wat open met jouw vingers en leg op een bord. Leg vervolgens in iedere dadel één of meerdere pindanoten, afhankelijk van hoe groot de dadels zijn.
  3. Vul de dadels vervolgens verder op met pindakaas, druk aan met een lepel en sluit de dadel.
  4. Plaats de gevulde dadels in een afgesloten doosje en plaats gedurende 30 minuten in de diepvries. Door de koude zal de gesmolten chocolade straks sneller stollen.
  5. Verwarm de chocolade au bain-marie.
  6. Haal de gevulde dadels uit de diepvries en dip ze één voor één in de gesmolten chocolade. Ik steek de Snickers dadels eerst op een houten prikker en draai ze vervolgens in de gesmolten chocolade. Op die manier maak je er geen boeltje van en nadien kan je de prikker makkelijk opnieuw verwijderen.
  7. Eens de chocolade gestold is mag je de houten prikkers verwijderen en in een gesloten doosje in de koelkast plaatsen.
  8. De Snickers dadels zijn op hun best wanneer ze gekoeld zijn. Eet smakelijk!

Notities

** Ik kon deze week geen Medjool dadels vinden dus heb ik gekozen voor de variant die wel voorradig was in de supermarkt. Als je Medjool dadels in de winkel kan vinden, niet twijfelen! Je betaalt een tikkeltje meer maar het is het zo waard!

 

Snickers Dadels

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Melissa Van Lommel 12 juni 2018 - 12:11

Dit ziet er zo lekker uit! Ga ik dit weekend eens proberen.
Ik heb nog heel wat dadels van een breakfast muffin experiment die ik graag wil opmaken ;).

En met het vegan vriendinnetje van mijn schoonbroer ben ik blij dat ik ook een steentje kan bijdragen!

liefs,

Melissa

Reply
Virginie 18 juni 2018 - 17:28

Hi Melissa,

Wat fijn om te horen! Ik ben benieuwd wat je er van vond!

Liefs,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.