Home Warme gerechten Spaghetti van courgette
Spaghetti van courgette

Spaghetti van courgette

27 mei 2015

Wat is het eerste wat je doet wanneer je na een werkdag thuis komt? In mijn geval vliegen de schoenen onmiddellijk uit, en ruil ik mijn kleren voor een meer comfortabelere outfit. Niet dat mijn kledij oncomfortabel zit, maar gewoon… omdat het gezellig is. En uiteraard ook omdat ik nog ga koken. Ik ben met momenten nogal een smospot en het is in mijn geval gewoon veiliger om niet mijn mooiste kleren aan te trekken tijdens de voorbereiding van het eten.

Gisteren nog vloog het vergiet letterlijk door de lucht in de keuken… Met iets teveel flair wou ik het vergiet uit de gootsteen nemen met als gevolg dat deze twee meter verder op de grond terecht kwam… Tjah… Er zijn nu eenmaal van die dagen waarbij niet alles van een leien dakje wil lopen. Dus ik begin luidkeels te schateren… Zelf relativeren is een must. Een potje huilen naast mijn vergiet zou nu ook niet bepaald een zicht zijn. Vandaag zorg ik er alvast voor dat het vergiet niet door de lucht vliegt.

Spaghetti van courgette in plaats van “echte” pasta? Lekker? Hemels! Intussen heb ik al verschillende gerechtjes thuis klaargemaakt met pasta van courgette als basis. Pasta van courgette, of ook wel Courgetti genoemd! Voor wie super gezond wil eten is dit het ideale alternatief! Met behulp van een spiraalsnijder kan je heel gemakkelijk dunne sliertjes bekomen! Heb je geen spiraalsnijder in huis? Snij de courgette dan met behulp van een dunschiller. Nadien kan je de plakjes courgette nog fijner snijden om ook spaghetti van courgette te bekomen!

De spiraalsnijder is voor mij een heuse aanwinst in de keuken! Wortel, zoete aardappel, courgette, aardappel, komkommer, … Probeer het thuis zelf maar eens! Heel leuk om te presenteren in een salade, als pasta of gewoon als snack!

Ik verkies om de spaghetti van courgette rauw bij een tomatensaus te eten. Op deze manier kan je de knapperige beet behouden! Eet je niet graag rauwe courgettes? Dan kan je deze ook even kort aanbakken in de pan met wat olijfolie of kort koken.

 

[SIGNSPOON]

SPAGHETTI VAN COURGETTE

Print dit recept

Ingrediënten

  • Een halve tot een volledige courgette per persoon
  • Jouw favoriete tomatensaus
  • Wat verse kruiden om af te werken

Instructies

Maak jouw favoriete tomatensaus klaar

Maak van de courgettes spaghetti slierten met behulp van een spiraalsnijder of een dunschiller.

Serveer de spaghetti van courgette met de tomatensaus en werk af met verse kruiden!

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.