Home Warme gerechten Spinazie-quinoa burgers
Spinazie-quinoa burgers

Spinazie-quinoa burgers

23 juli 2016

Het is een tijdje geleden dat ik nog eens zelf vegetarische burgers heb gemaakt. De quinoa bietenburger was destijds een schot in de roos! Vandaag verwerk ik opnieuw quinoa in een super lekkere en eenvoudige vegetarische burger. Spinazie is één van mijn lievelingsgroente dus ik moest niet lang nadenken welke groente vandaag de hoofdrol zou krijgen 😉 Ik moet toegeven dat de consistentie nog iets beter zou kunnen. De spinazie-quinoa burgers zijn nogal delicaat tijdens het bakken maar de smaak daarentegen is super yummy!

 

Zo maak je deze spinazie-quinoa burgers

Kook de quinoa gaar en leg in een grote kom. Smelt wat kokosolie in een pan, pers de knoflook en stoof eventjes. Voeg de verse spinazie toe tot deze gaar is. Voeg toe bij de quinoa. Versnipper de ui en bieslook en voeg toe aan de kom. Voeg tot slot het ei en de havermout toe en kruid af met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en laat een half uurtje staan. De havermout zal het vocht opnemen. Smelt wat kokosolie en bak de spinazie-quinoa burgers langs elke kant ongeveer 3 minuten. Ik heb gebruik gemaakt van serveerringen omdat het anders niet zo makkelijk is om burgers te vormen.

Verwijder de pit en de schil van de avocado en leg het vruchtvlees in de foodprocessor. Knijp het sap van de limoen bij de avocado en voeg de peterselie, bieslook en munt toe. Voeg tot slot de komkommer toe en kruid af met peper en zout. Mix tot er een smeuïge massa ontstaat. Wie wenst kan nog een scheutje water toevoegen.

Verdeel tot slot twee spinazie-quinoa burgers over een dikke snede speltbrood en werk af met de avocado-komkommer dressing en verse groentjes. Leg tot slot een tweede dikke snede speltbrood op het geheel en smullen maar! Smakelijk!

 

Nog meer kookinspiratie

Quinoa staat hier geregeld op het menu. Knapperige quinoa is een echte aanrader. Perfect voor bij het ontbijt of om te strooien over een salade. Als hartige maaltijd is de gevulde zoete aardappel met quinoa een echte topper! In de aubergine rolletjes is de quinoa dan weer heerlijk kruidig. Wist je dat je ook jouw eigen vegetarische burgers kan maken met quinoa, zoals het recept quinoa bietenburger en spinazie-quinoa burger?

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Spinazie-quinoa burger

 

SPINAZIE-QUINOA BURGERS

Print dit recept

Ingrediënten

Recept voor 8 kleine spinazie-quinoa burgers

  • 90 gram quinoa, ongekookt gewogen
  • dubbel zoveel water (1 volume quinoa = 2 volumes water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 1 ei
  • 60 gram verse spinazie, ongekookt gewogen
  • 50 gram havermout
  • verse bieslook
  • kokosolie, om te bakken
  • peper en zout

Voor de avocado-komkommer dressing

  • 1 avocado
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes bieslook
  • enkele blaadjes munt
  • 1/4 komkommer
  • 1 limoen, het sap
  • peper en zout
  • een scheutje water (optioneel)

Overige

  • Enkele dikke sneden biologisch speltbrood
  • geraspte wortelen
  • tomaten
  • sla
  • enkele takjes bieslook

Instructies

Voor de spinazie-quinoa burgers

  1. Kook de quinoa gaar en leg in een grote kom.
  2. Stoof de knoflook en voeg de verse spinazie toe tot deze gaar is. Voeg toe bij de quinoa.
  3. Versnipper de ui en bieslook en voeg toe aan de kom. Voeg tot slot het ei en de havermout toe en kruid af met peper en zout.
  4. Meng alles goed onder elkaar en laat een half uurtje staan.
  5. Bak de spinazie-quinoa burgers langs elke kant 3 minuten.

Voor de avocado-komkommer dressing

  1. Leg het vruchtvlees van de avocado in de foodprocessor.
  2. Voeg de peterselie, bieslook, munt, komkommer en limoensap toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Mix tot er een smeuïge massa ontstaat. Wie wenst kan nog een scheutje water toevoegen.

Verdeel tot slot twee spinazie-quinoa burgers over een dikke snede speltbrood en werk af met de avocado-komkommer dressing en verse groentjes. Leg tot slot een tweede dikke snede speltbrood op het geheel en smullen maar! Smakelijk!

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.