Home Hapjes Spring rolls: Lente in huis
Spring rolls: Lente in huis

Spring rolls: Lente in huis

11 oktober 2015

Wat zien deze spring rolls er ongelooflijk mooi uit! Perfect om te serveren als aperitiefhapje, snelle lunch of lichte avondmaal! Bovendien hebben spring rolls eindeloze mogelijkheden. Ik heb vandaag gekozen om uitsluitend te werken met rauwe groenten. Maar ook kippenreepjes, scampi, noedels, verse koriander, verse munt, basilicum, … kunnen perfect gebruikt worden. Tip: Snijd de scampi in de lengte doormidden. Zo zal het rijstpapier makkelijker oprollen.

 

Let’s roll

Voor de dipsaus mag je beginnen met een rode ui heel fijn te snijden. Neem vervolgens een kommetje en meng de olijfolie, sesamolie, sojasaus, limoensap, honing en vers geraspte gember. Voeg tot slot de fijngesnipperde ui en de geperste knoflook toe. Roer tot alle ingrediënten mooi vermengd zijn.

Voor de sprint rolls mag je de de wortels in julienne snijden. Snijd eveneens de komkommer en rode kool in julienne. Leg alles op een bord samen met de gemengde sla en verse bieslook.

Neem een grote pan en vul met koud water. Leg een handdoek op het werkblad en bevochtig de handdoek met wat water. Zo zal het rijstpapier minder kleven straks. Haal het rijstpapier uit de verpakking en dompel even onder in het koude water. Laat uitlekken en leg op de vochtige handdoek. Leg groenten naar keuze in het midden van het rijstpapier. Leg het niet te dik zodat het rijstpapier makkelijk gesloten kan worden.

Vouw de kortste zijde naar binnen, zodat de spring rolls makkelijk oprollen. Neem het bovenste gedeelte van het rijstpapier en vouw naar binnen. Druk het rijstpapier aan met jouw duimen zodat de groenten mooi aangedrukt worden. Het rijstpapier is elastisch maar toch delicaat, dus wees voorzichtig. Rol tot slot volledig dicht. Neem een scherp mes en spoel onder koud water. Op deze manier zal het mes niet kleven aan het rijstpapier. Halveer de sping rolls met het mes en leg op een boord. Serveer samen met de dipsaus.

De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel terugvinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook bruschetta met tomaat en mozzarella en gemarineerde scampi zijn perfect om te serveren bij het aperitief.
Zin in nog meer scampi gerechten? Dan zal het recept scampi met mango salsa jou zeker kunnen bekoren.
Heb je nog rode kool over? Deze kan je verwerken in het recept feestelijke salade. Met de restjes wortel kan je aubergine rolletjes of chili sin carne maken.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Spring rolls

 

SPRING ROLLS

Print dit recept

Ingrediënten

Voor de spring rolls

  • Rijstpapier
  • Wortel
  • Rode kool
  • Komkommer
  • Gemengde sla
  • Verse bieslook

Voor de dipsaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ limoen, het sap
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel honing
  • 1 à 2 koffielepels verse gember

Instructies

Voor de dipsaus
  1. Versnipper de rode ui heel fijn.
  2. Neem een kommetje en meng de olijfolie, sesamolie, sojasaus, limoensap, honing en vers geraspte gember. Voeg tot slot de fijngesnipperde ui en de geperste look toe.
  3. Roer tot alle ingrediënten mooi vermengd zijn.
Voor de spring rolls
  1. Schil de wortels en snijd in fijne julienne. Snijd eveneens de komkommer en rode kool in julienne. Leg alles op een bord samen met de gemengde sla en verse bieslook.
  2. Neem een grote pan en vul met koud water. Leg een handdoek op het werkblad en bevochtig de handdoek met wat water. Zo zal het rijstpapier minder kleven straks.
  3. Haal het rijstpapier uit de verpakking en dompel even onder in het koude water. Laat uitlekken en leg op de vochtige handdoek.
  4. Leg groenten naar keuze in het midden van het rijstpapier. Leg het niet te dik zodat het rijstpapier makkelijk gesloten kan worden.
  5. Vouw de kortste zijde naar binnen, zodat de spring rolls makkelijk oprollen. Neem het bovenste gedeelte van het rijstpapier en vouw naar binnen. Druk het rijstpapier aan met jouw duimen zodat de groenten mooi aangedrukt worden.
  6. Rol tot slot volledig dicht.
  7. Neem een scherp mes en spoel onder koud water. Op deze manier zal het mes niet kleven aan het rijstpapier. Halveer de sping rolls met het mes en leg op een boord.
  8. Serveer samen met de dipsaus.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.