Home Travel & Hotspots Summer Pop-Corn Camp
Summer Pop-Corn Camp

Summer Pop-Corn Camp

18 augustus 2018

 

Het Gentse toprestaurant Volta zet dit jaar zijn tenten – letterlijk! – op in een maïsveld achter The Barn te Merendree. Een concept die door zaakvoerder Peter Vyncke werd bedacht en intussen toe is aan zijn vierde editie. In augustus 2013 kreeg Peter het idee om een plek te creëren waar culinaire verrassingen, stilte van het platteland en een unieke beleving centraal staan. Precies één jaar later stond de eerste Summer Pop-Corn Camp klaar om zijn eerste gasten te ontvangen.

Tussen de torenhoge maïs volgen we een pad die ons naar de Summer Pop-Corn Camp brengt. Het zonnetje komt af en toe eens piepen, een briesje ruist door het maïsveld. Een heerlijke geroosterde geur komt ons tegemoet. Dit wordt een heerlijke middag.

 

 

“To eat is a necessity, but to eat intelligently is an art.
– François de La Rochefoucauld

 

 

 

Summer Pop-Corn Camp

Summer Pop-Corn Camp

 

 

Summer Pop-Corn Camp, dat is dineren in een authentieke setting

We naderen de gigantische nomadentent en meteen vallen de prachtige lange houten tafels op. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de setting straalt warmte uit. Terwijl de dame aan het onthaal onze reservatie nakijkt dwalen mijn ogen nieuwsgierig door de ruimte. Ik zie lange houten tafels die sober maar toch heel klassevol en trendy zijn aangekleed. Helemaal mijn ding! Subtiel gluur ik naar de gerechtjes die op tafel staan. Stuk voor stuk mooie creaties waar je direct zelf honger van krijgt. Ik krijg hier zelfs een beetje een vakantiegevoel. Alsof ik even in een andere wereld vertoef.

 

 

Summer Pop-Corn Camp

Summer Pop-Corn Camp

 

 

Maar eerst tijd genieten we van ons een aperitief in de lounge-ruimte. Ons tafeltje bestaat uit een kleine baal hooi met een houten plank op. Hoe origineel! De Copper-flessen dienen als vaasjes waar enkele pastelkleurige bloemen in zitten. Er is duidelijk oog voor details want ook hier worden de warme koperen tinten doorgetrokken. We kiezen voor een glas cava en een glas rosé als aperitief. Als fingerfood krijgen we pop-corn – natuurlijk! – en een soort dip met vijgen. Lekker!

 

 

Summer Pop-Corn Camp

 

 

Aan tafel!

We worden meegenomen naar ons plekje aan de lange houten tafel. We nemen plaats aan ‘The Chef’s Table‘. Aan deze tafel zit je recht tegenover de open keuken. De volgende keer misschien toch liever een ander plekje want voor mij persoonlijk was het iets te druk omdat je constant beweging ziet van zowel de koks als de obers.

Eens aan tafel voel ik opnieuw die gezellige en warme vibes. Er is een vaste menu voorzien die je op voorhand kan raadplegen op de website. Het menu klinkt alvast veelbelovend. We bestellen twee glazen rosé en vrijwel direct daarna volgt het voorgerecht al. Perfect, want er heeft eentje grote honger.

 

 

Summer Pop-Corn Camp

 

Als voorgerecht krijgen we een ceviche van zalm met mierikswortel en avocado. Helemaal niets op aan te merken. Tot in de puntjes verzorgd, oog voor detail en hier en daar een smaakexplosie in jouw mond. Het smaakte alvast naar meer.

 

 

Summer Pop-Corn Camp

 

Als hoofdgerecht aten we Bavette Sjalot met groentjes en krieltjes. Ik eet quasi geen vlees meer maar als ik toch vlees kies wil ik een kwalitatief stuk vlees eten. Het vlees was heerlijk van smaak net zoals het sausje. Alleen vonden we het jammer dat de randen van het vlees vrij taai waren. Maar goed, de rest van het gerecht heeft het meer dan goed gemaakt. De krieltjes met een sausje en verse dille was om de vingers van af te likken. Er werd ook een stuk maïskolf geserveerd die uiteraard een knipoog is naar de locatie.

 

 

Summer Pop-Corn Camp

 

 

Praktisch

Er is een parking aanwezig waar je de auto kwijt kan.

Als lunch is er keuze uit een 2-gangen menu (29€) of een 4-gangen menu (49€).
Wie wil dineren kan kiezen uit een 5-gangen menu (72€ of een 6-gangen menu (84€).
Het menu kan ook ook raadplegen online.

Van 8 augustus 2018 tot en met 9 september 2018 kan je lunchen en dineren in de geweldige pop-up Summer Pop-Corn Camp van Volta. Dit jaar hebben ze hun kamp opgezet in Merendree. De pop-up is nog drie weken geopereerd dus snel reserveren is de boodschap.

 

 

Deze plekjes zal je ongetwijfeld ook leuk vinden

Superette RTT, de pop-up van Kobe Desramaults. 
Drie leuke plekjes om te aperitieven in Patershol in Gent. 
Geniet van urban vibes op de Rooftop van Black Smoke Antwerpen.

 

 

Summer Pop-Corn Camp

 

Disclaimer: ik werd niet betaald noch gesponsord om hierover te schrijven. 

 

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.