Home Travel & Hotspots Superette RTT is terug!
Superette RTT is terug!

Superette RTT is terug!

4 juli 2018

Vorig jaar schreef ik reeds een stukje over Superette RTT in het blogartikel ‘Mijn favoriete hotspots in Gent’.
Superette RTT is enkel tijdens zonnige warme dagen geopend aangezien je uitsluitend buiten kan eten.
De grote man achter dit succesverhaal is Kobe Desramaults, die ook de bezieler is van De Superette en Chambre Séparée. Overheerlijke pizza’s die buiten op een mobiele houtoven bereid worden, lekkere wijntjes en elke dag een dagsuggestie, meer moet dat niet zijn! Bij het vallen van de avond, om 18 uur, gaan de deuren open.

 

Nog steeds vind ik het een feeërieke plek om te vertoeven.
De sparrenbomen, de lampjes, boomschors op de grond, uitzicht op het water… De ondergaande zon zorgt direct voor de nodige magie. Weinig tralalaatjes, maximale sfeer en ongelooflijk lekker eten.
Superette RTT is ongetwijfeld een van mijn favoriete plekjes tijdens de zomer.

 

 

Superette RTT

Superette RTT

 

Pizza Flammekuche

Vorig jaar kon je kiezen uit twee pizza’s, dit jaar is er keuze uit maar liefst vier pizza’s! We kozen voor pizza Flammekuche en pizza Nduja. Pizza Flammekuche is bijzonder lekker! Maar echt hé! Ongetwijfeld de beste pizza die ik ooit gegeten heb. Omdat het zeker geen alledaagse naam is deed ik wat opzoekwerk. Blijkt dat Flammekuche, ‘witte pizza’, een traditioneel ovengerecht is die oorspronkelijk uit de Elzas komt. De basis is een kwalitatieve kaas, spek, uit en zure room. Superette RTT heeft deze pizza uiteraard nog wat gepimpt.

 

Superette RTT

 

Pizza Nduja

Pizza Nduja is voor de echte durvers. Nduja verwijst naar een pikante worst uit de Italiaanse provincie Calabrië. Nduja is zeer pittig van smaak (wie niet van pikant houdt slaat deze pizza beter over) en heeft een felrode kleur. Dit komt door de toevoeging van Calabrese vurige pepers en zoete paprikapoeder. Verder staat ook de klassieke pizza Margherita op de kaart en ook eentje met aubergine.

 

Waar ligt Superette RTT

Ook zin gekregen in een pizza die niet zo alledaags is? De Superette RTT kan je nog steeds vinden aan de linkerzijde van de oude Belgacomtoren, gelegen tussen sparrenbomen versierd met feeërieke lampjes waar je kan tafelen aan het water. Je zal hier ongetwijfeld een gezellige avond beleven. Daarna kan je nog een leuke wandeling door het centrum van Gent maken. De Gentse feesten staan trouwens voor de deur, perfect om jouw avond te starten! Of om de dag te beëindigen, dat kan ook natuurlijk 🙂

 

|   Waar  |  Keizer Karelstraat, 9000 Gent (linkerzijde van de oude Belgacomtoren)

 

Nog meer leuke plekjes

Zin in nog meer Gent? Lees zeker ook het blogartikel apero in Oudburg, in het hartje van Gent. Iedere zomer vindt het food festival Gent Smaakt plaats in het hartje van Gent. Misschien lopen we elkaar dan wel tegen het lijf.

In Antwerpen is het heerlijk vertoeven op het dak van Rooftop Black Smoke. Je kan er de beste BBQ eten, heerlijk aperitieven en ’s avonds lekker chillen met een dj die voor lekkere tunes zorgt. Probeer volgende zomer ook zeker het food festival Antwerpen proeft in te plannen.

[SIGNSPOON]

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.