Home Koude gerechten Superfood jam
Superfood jam

Superfood jam

18 juni 2015

Als blogger is het af en toe afzien om de perfecte foto te maken. Soms heb ik allerlei ideeën in mijn hoofd maar is het resultaat niet zoals ik het wil. Vandaag is zo’n dag. De verkeerde lichtinval, te weinig licht, teveel licht, de kleuren passen niet bij elkaar,… Nog een geluk dat voedsel een makkelijk fotomodel is.

Je moet eens een foto proberen maken met in de ene hand een fototoestel en in de andere hand een lepel waarbij de jam ook nog eens gracieus van de lepel loopt. Om vervolgens jouw beeld niet scherp te krijgen en jouw kin als hulpmiddel te moeten gebruiken om de juiste knopjes in te drukken. De volgende keer schakel ik toch hulp in denk ik. Uiteindelijk is het een foto geworden waarbij de lepel gewoon in de jam steekt. Oefening baart kunst dus ik ga alvast nog een beetje verder oefenen. Voor wie moet werken aan zijn of haar geduld, dit is de ideale oefening! Dat beloof ik jou.

Na een uurtje dan toch de perfecte foto zonder mijn woonkamer onder de jam te smeren.  Maar deze jam is dus ongelooflijk njamnjam. En gezond. This must be heaven want deze gezonde superfood jam is super snel klaar en zit boordevol vitamientjes!

 

[SIGNSPOON]

SUPERFOOD JAM

Print dit recept
Aantal: 500 ml

Ingrediënten

  • 250 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse kersen
  • 20 gram chiazaad
  • 1 eetlepel ahornsiroop of andere ongeraffineerde zoetstof (optioneel)

Instructies

Spoel de aardbeien en kersen onder koud water. Verwijder de steeltjes en snijd in stukjes. Doe hetzelfde voor de kersen. Vergeet zeker niet de pit te verwijderen! Die willen we niet in onze heerlijke zelfgemaakte superfood jam! Neem de blender en voeg het gesneden fruit toe. Voeg eveneens chiazaad en ahornsiroop toe. Voor wie het minder zoet wil, kan de ahornsiroop weglaten. Heb je geen ahornsiroop in huis maar wil je toch een zoetstof gebruiken? Gebruik dan honing of agavesiroop! Laat alles blenden op lage snelheid tot je een vloeibare massa krijgt.

Giet vervolgens de inhoud van de blender in een klein pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wanneer de jam begint te pruttelen, mag je het vuur op een lage stand zetten. Roer regelmatig om met behulp van een garde. De superfood jam is klaar wanneer deze begint in te dikken. Giet de jam in een steriele pot en sluit onmiddellijk af. Zet de pot omgekeerd op een keukenhanddoek en laat de superfood jam een 5 tal minuten op zijn kop staan. Draai nadien terug om. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van een steriele pot, anders zal de superfood jam snel bederven.

Deze superfood jam is super gezond, overheerlijk en heel snel klaar! De superfood jam bewaar je het best in de koelkast! Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.