Home Koude gerechten Tropische edamame salade
Tropische edamame salade

Tropische edamame salade

30 maart 2018

Zoals jullie op social media reeds konden lezen ben ik ambassadeur voor Bonduelle. Dat betekent onder andere dat ik iedere maand een nieuwe challenge krijg en een recept moet bedenken met de challenge van de maand. Deze maand staat in teken van peulvruchten. En laat dat nou net iets zijn dat vaak ten huize Virginie gebruikt wordt. Ik heb altijd een relatief grote voorraad in huis omdat het makkelijk is als aanvulling van een maaltijd. In de zomer zal ik al snel salades afwerken met extra boontjes om mezelf van de nodige eiwitten te voorzien.

Een peulvrucht waar ik minder met bekend ben is de edamame boon. Edamame bonen zijn groene sojaboontjes en hebben een heel hoge voedingswaarde. Het is dan ook de ideale groente voor vegetariërs en veganisten omwille van hun hoge concentratie aan eiwit, ijzer, omega-3-vetzuren, calcium en vezels.

Bonduelle heeft nu ook een handige mini pack op de markt gebracht waarin 2 kleine blikjes zitten van elk 80 gram. Hierdoor hoef je geen groot blik te openen om uiteindelijk maar een kwart ervan te gebruiken. 1 blikje is net voldoende om toe te voegen aan bijvoorbeeld een salade, zoals ik gedaan heb ik in deze Tropische Edamame Salade. Handig om te weten: de edamame bonen van Bonduelle zijn in België momenteel enkel verkrijgbaar in Albert Heijn.

 

Zo maak je de Tropische Edamame Salade

Maak eerst de dressing. Meng de walnotenolie met ahornsiroop, cayennepeper, cayennepeperlimoensap, mosterd en zeezout. Meng goed en zet apart.

Open het blikje edamame en stort in een vergiet. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Hak de rode ui heel fijn, halveer de avocado en snijd in blokjes, snijd de aardbeien in vier en snijd ook de mango in blokjes.

Neem een kom en leg de edamame bonen, rode ui, avocado, aardbeien, mango, verse koriander, zwarte sesamzaadjes en granaatappelpitten in de kom. Meng alles goed onder elkaar. Werk tot slot af met de dressing en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Net zoals ik gek op peulvruchten? Probeer dan zeker ook eens het recept bulgursalade met geroosterde kikkererwtenhummus met dadels,  chili sin carne en gevulde zoete aardappel.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Tropische Edamame salade

Tropische Edamame salade

 

TROPISCHE EDAMAME SALADE

Print dit recept
Aantal: 1 persoon

Ingrediënten

Voor de salade
  • 1 mini pack edamame bonen van Bonduelle (uitgelekt 65 gram)
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 avocado
  • 100 gram rijpe mango
  • 5 grote rijpe aardbeien
  • enkele takjes verse koriander
  • 1/2 koffielepel zwart sesamzaad
  • 20 gram granaatappelpitten

 

Voor de dressing
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 1/2 limoen, het sap
  • 2 koffielepels walnotenolie
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • snufje grof zeezout
  • snufje cayennepeper

Instructies

  1. Maak eerst de dressing. Meng de walnotenolie met ahornsiroop, cayennepeper, cayennepeperlimoensap, mosterd en zeezout. Meng goed en zet apart.
  2. Open het blikje edamame en stort in een vergiet. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  3. Hak de rode ui heel fijn, halveer de avocado en snijd in blokjes, snijd de aardbeien in vier en snijd ook de mango in blokjes.
  4. Neem een kom en leg de edamame bonen, rode ui, avocado, aardbeien, mango, verse koriander, zwarte sesamzaadjes en granaatappelpitten in de kom. Meng alles goed onder elkaar.
  5. Werk tot slot af met de dressing en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.