Home Warme gerechten Vegetarische pizza superdeluxe
Vegetarische pizza superdeluxe

Vegetarische pizza superdeluxe

1 juni 2015

Houden jullie van pizza? Ik ben er namelijk verzot op. Ooooh wat houd ik van pizza’s. En het leuke aan pizza is dat je eindeloze combinaties kan maken. Ideaal om jouw restjes die nog in de koelkast liggen weg te werken. Als basis van een traditionele pizza wordt tomatensaus gebruikt. Maar vandaag heb ik voor rode biet gekozen. De ene houdt van romantische wandelingen op het strand, ik houd van romantische wandelingen naar mijn koelkast. En oooh jawel, mijn koelkast heeft genoeg in petto om deze overheerlijke vegetarische pizza in elkaar te toveren.

Het is de eerste keer dat ik deze pizza klaar maak met rode biet als basis saus. Het was dus spannend afwachten wat het resultaat ging zijn eens deze vegetarische pizza klaar was. But oooh baby, this pizza is soooooo delicious!

Nog meer rode biet inspiratie nodig? Lees dan zeker ook het blogbericht rode biet pannenkoekjes of de vegetarische rode biet burger.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Vegetarische pizza

VEGETARISCHE PIZZA SUPERDELUXE

Print dit recept
Aantal: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 kant en klare pizzabodem
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 à 5 champignons
  • Kerstomaten in drie kleuren
  • 1 rode ui
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1/2 gele paprika
  • 7 zwarte olijven
  • peper en zout
  • pizza kruiden

Voor de afwerking

  • 1 lente ui
  • Een handvol Parmezaanse schilfers
  • Enkele blaadjes Thaise basilicum (Of gewone basilicum)

Instructies

Lees de instructies op de verpakking van de kant en klare pizzaverpakking. Sommige kant en klare pizzabodems moeten een tijdje op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de rode biet in kleine stukjes, pers 1 teentje look en voeg deze samen in de blender. Voeg vervolgens de sesampasta toe en laat even blenden. Bij sommige blenders zal je af en toe met een lepel het geheel eens moeten omroeren zodat alle stukjes mooi gemixt worden. Doe dit nooit wanneer de blender nog draait! Voeg vervolgens geleidelijk aan de olijfolie toe aan het geheel. Mix tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Meng er wat pizzakruiden onder en kruid af met peper en zout.

Snijd de kerstomaten in vier, snijd de champignons in schijfjes en de rode ui in ringen. De gele paprika mag in grovere stukken gesneden worden. Dit zorgt voor een mooi kleurrijk pallet! Snijd tot slot de olijven in fijne blokjes.

Wanneer de pizzabodem op kamertemperatuur is, mag je beginnen met garneren. Smeer om te beginnen de pizzabodem in met de rode biet pasta. Leg deze niet te dik, anders gaat de pizza snel soppig worden! En dat willen we uiteraard niet! Verdeel vervolgens de vers gesneden groentjes over de pizza. Plaats de vegetarische pizza gedurende 10 à 12 minuten in de oven.

Terwijl de pizza in de oven bakt, kan je de garnering bereiden. Neem enkele blaadjes Thaise basilicum, hak de lente ui fijn en verkruimel de Parmezaanse kaas tussen jouw handen. Werk de pizza af met bovenvermelde ingrediënten. Eet smakelijk.

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Frederic 25 mei 2015 - 13:33

amai, dat ziet er lekker uit! 🙂

Reply
Virginie
Virginie 25 mei 2015 - 13:39

Dankjewel Frederic! 😉

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.