Home Warme gerechten Veggie burger met zoete aardappel
Veggie burger met zoete aardappel

Veggie burger met zoete aardappel

25 april 2016

Deze kleurrijke veggie burger oogt niet alleen mooi maar is ook nog eens eenvoudig te bereiden! Deze burger is vegetarisch, veganistisch en super healthy! Wat heeft een mens nog meer nodig? In plaats van een vegetarische hamburger zelf in elkaar te flansen gebruiken we deze keer schijfjes zoete aardappel als hamburger! Origineel? Yes! Lekker? Yes! Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om een veggie burger te maken maar met restjes die ik nog liggen had is deze heerlijke burger uiteindelijk ontstaan! Had ik het op voorhand geweten had ik wellicht nog meer groenten verwerkt in deze veggie burger maar mij hoor je niet klagen want deze burgers waren in no time opgepeuzeld!

 

Zo maak je het

Snijd de zoete aardappel in dikke plakjes en kook ze gaar. Snijd de champignons in vier en stoof in een pan. Halveer de broodjes en start met een laagje radicchio blaadjes en verse sla. Smeer een laag avocado spread en leg hierop enkele plakjes zoete aardappel. Leg vervolgens de gebakken champignons op de zoete aardappel en werk af met nog wat extra avocado spread. Voeg naar hartenlust nog meer extra groenten toe. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer vegetarische hamburgers? Bekijk dan zeker ook het recept vegetarische rode biet burger, spinazie quinoa burger en quinoa bietenburger.
De zoete aardappel liefhebbers moeten zeker eens het recept gevulde zoete aardappel, mediterrane groenteschotel en zoete aardappel chip proberen.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

 

VEGGIE BURGER MET ZOETE AARDAPPEL

Print dit recept
Aantal: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 broodjes naar keuze
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 handenvol champignons
  • verse sla
  • 4 grote bladeren radicchio
  • avocado spread (Tartex Cremisso Bio Planet)
    • Of maak zelf een avocado spread
  • vetstof om te bakken
  • eventueel extra groenten naar keuze

Instructies

  1. Snijd de zoete aardappel in dikke plakjes en kook ze gaar.
  2. Snijd de champignons in vier en stoof in een pan.
  3. Halveer de broodjes en start met een laagje radicchio blaadjes en verse sla.
  4. Smeer een laag avocado spread en leg hierop enkele plakjes zoete aardappel.
  5. Leg vervolgens de gebakken champignons op de zoete aardappel en werk af met nog wat extra avocado spread. Voeg naar hartenlust nog meer extra groenten toe. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.