Home Hapjes Zoete aardappelchips
Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

13 september 2015

Zelf jouw eigen groentechips maken is super eenvoudig.  Ik had nog enkele zoete aardappelen liggen en besloot om zoete aardappelchips te maken. Maar ook van rode biet, aardappel, pastinaak, gele biet, … kan je perfect chips maken. Het voordeel aan jouw zelfbereide groentechips is dat ze pakken gezonder zijn dan de meeste chips die je in de winkel koopt. Dus voortaan maken we gewoon ons eigen chips met kruiding naar keuze. Op zoek naar inspiratie voor een dipsausje? Probeer dan zeker het recept van de rode biet dipsaus! 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even aan de kant.

Spoel de zoete aardappelen grondig onder koud stromend water. Dep ze droog en snijd de aardappelen fijn met behulp van een mandoline. Snijd de zoete aardappel in zo fijn mogelijke schijfjes. Leg ze apart. Meng in een kommetje de kruiden die je wenst te gebruiken. Wrijf beide kanten van de zoete aardappel schijfjes in met het kruidenmengsel. Tot slot, giet een beetje olijfolie in hetzelfde kommetje, en wrijf over elk schijfje een beetje olijfolie tot dat elke kant mooi bedekt is.

Plaats in de oven. Ik heb de zoete aardappelchips gebakken in 13 minuten. Halverwege de baktijd heb ik ze even omgedraaid. Afhankelijk van de oven en de dikte van de aardappel schijfjes zal de baktijd langer of korter zijn. Blijf zeker bij de oven want eens de zoete aardappelchips bruin worden gaat het héél snel! En zwart, dat willen we natuurlijk liever niet!

Laat de zoete aardappelchips afkoelen. Van zodra de volledig afgekoeld zijn zullen de zoete aardappelchips krokant worden! Serveer met een zelfgemaakt dipsausje en smullen maar! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Zoete aardappel, what’s not to love? Probeer zeker ook eens het recept gevulde zoete aardappel met een pinda-yoghurtsausje, veggie burger met zoete aardappel en mediterrane groenteschotel.

 

[SIGNSPOON]

 

ZOETE AARDAPPELCHIPS

Print dit recept

Ingrediënten

 • 2 à 3 zoete aardappelen
 • Olijfolie
 • Zout
 • Kruiden naar keuze (lookpoeder, gembermoeder, paprikapoeder, ras el hanout, … )

Instructies

 1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even aan de kant.
 2. Spoel de zoete aardappelen grondig onder koud stromend water. Dep ze droog en snijd de aardappelen fijn met behulp van een mandoline. Snijd de zoete aardappel in zo fijn mogelijke schijfjes. Leg ze apart.
 3. Meng in een kommetje de kruiden die je wenst te gebruiken.
 4. Wrijf beide kanten van de zoete aardappel schijfjes in met het kruidenmengsel.
 5. Tot slot, giet een beetje olijfolie in hetzelfde kommetje, en wrijf over elk schijfje een beetje olijfolie tot dat elke kant mooi bedekt is.
 6. Plaats in de oven. Ik heb de zoete aardappelchips gebakken in 13 minuten. Halverwege de baktijd heb ik ze even omgedraaid. Afhankelijk van de oven en de dikte van de aardappel schijfjes zal de baktijd langer of korter zijn. Blijf zeker bij de oven want eens de zoete aardappelchips bruin worden gaat het héél snel!
 7. Laat de zoete aardappelchips afkoelen. Van zodra de volledig afgekoeld zijn zullen de zoete aardappelchips krokant worden! Serveer met een zelfgemaakt dipsausje en smullen maar!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.