Home Hapjes Hummus met rode biet
Hummus met rode biet

Hummus met rode biet

4 maart 2019

Kikkererwten zijn een godsgeschenk want je kan er zoveel kanten met op. Wie me intussen al eventjes volgt weet dat ik een grote liefde voor hummus heb. Enige tijd geleden publiceerde ik het recept hummus met dadels en die viel duidelijk in de smaak bij jullie. En ik kan jullie helemaal geen ongelijk geven. Hummus kent talloze variaties en iedereen heeft zo zijn voorkeur. Deze roze hummus vind ik heel leuk om bij het aperitief te serveren of om een salade met af te werken. Echter ben ik wel enorm kieskeurig als het op rode biet aankomt. Met alle goeie wil van de wereld maar ik heb blijkbaar een gigantisch probleem met de structuur van gekookte rode biet. Maar verwerkt zoals in deze hummus, dat is weer een compleet ander verhaal. Dus mocht je hetzelfde ‘probleem’ als mij ervaren, probeer het dan zeker eens op deze manier!

 

Ik ging voor het eerst aan de slag met mijn nieuwe KitchenAid Foodprocessor. Met dit toestel kan je hakken, raspen, pureren, kneden, mengen en snijden. Het enige wat je beter niet doet met dit toestel is ijs hakken, daarvoor is de motor niet sterk genoeg. Dat vind ik het enige minpuntje, want in de zomer maak ik smoothie bowls aan de lopende band 🙂 En eindelijk eens een foodprocessor die makkelijk schoon te maken is! Bij andere foodprocessors heb je vaak het probleem dat er allerlei kleine randjes zijn waar je moeilijk bij kan, vreselijk vind ik het. Wat ik ook best handig vind is dat je alle accessoires die bij de foodprocessor horen gewoon kan opbergen in de kom zelf. Ik heb er alvast een nieuw favoriet keukentoestel bij!

 

 

Zo maak je de hummus met rode biet

Stort de kikkererwten in een zeef en spoel onder koud stromend water. Gooi het kikkererwtenvocht niet weg! Deze kan je namelijk verwerken in het recept Vegan Chocomousse.

Stort de gespoelde kikkererwten in de foodprocessor en laat even mixen zodat de kikkererwten al grof gehakt zijn. Voeg vervolgens tahin, olijfolie, knoflook, cayennepeper, zout, komijn, limoensap en voorgekookte rode bieten toe. Mix op een hoge snelheid tot er een smeuïge massa ontstaat. Gebruik een pannenlikker om de zijkanten naar het midden te brengen, zodat je zeker alles kan mixen. Heb je bietensap in de verpakking? Voeg deze dan eventueel toe voor extra smeuïgheid en uiteraard ook voor de roze kleur. Ik heb een tiental gram gebruikt.

Serveer in een kommetje samen met stukjes brood, broodstengels, rauwe groentjes zoals wortels, radijs en komkommer of serveer bij een salade als extra topping. Ik werk geregeld Buddha Bowls af met een flinke eetlepel hummus. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogbericht.

Ik heb de hummus afgewerkt met wat olijfolie, sesamzaadjes, lente ui, walnoten en bieslook. Voel je vrij om hier zelf wat in te experimenteren!

 

 

Nog meer kookinspiratie

Net zoals ik veel liefde voor hummus? Maak dan zeker ook eens het recept hummus met dadels. Ook in het recept bulgursalade met geroosterde kikkererwten, chili sin carne en chili sin carne met nachos staat de kikkererwt centraal.

Ik lust rode biet slechts op enkele manieren zoals in deze hummus met rode biet. Maar ook in het recept quinoa bietenburgers, vegetarische pizza met rode biet saus en vegetarische rode biet burger kan ik deze rode groente enorm appreciëren.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

hummus met rode biet

hummus met rode biet

 

HUMMUS MET RODE BIET

Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 gram kikkererwten, uitgelekt gewogen
  • 60 gram tahin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • een snufje cayennepeper
  • een snufje zout
  • 1,5 koffielepels komijn
  • 1 limoen, het sap
  • 150 gram voorgekookte rode biet
  • 10 gram bietensap (optioneel)

Instructies

  1. Stort de kikkererwten in een zeef en spoel onder koud stromend water. Gooi het kikkererwtenvocht niet weg! Deze kan je namelijk verwerken in het recept Vegan Chocomousse.
  2. Stort de gespoelde kikkererwten in de foodprocessor en laat even mixen zodat de kikkererwten al grof gehakt zijn.
  3. Voeg vervolgens tahin, olijfolie, knoflook, cayennepeper, zout, komijn, limoensap en voorgekookte rode bieten toe. Mix op een hoge snelheid tot er een smeuïge massa ontstaat. Gebruik een pannenlikker om de zijkanten naar het midden te brengen, zodat je zeker alles kan mixen.
  4. Heb je bietensap in de verpakking? Voeg deze dan eventueel toe voor extra smeuïgheid en uiteraard ook voor de roze kleur. Ik heb een tiental gram gebruikt.
  5. Serveer in een kommetje samen met stukjes brood, broodstengels, rauwe groentjes zoals wortels, radijs en komkommer of serveer bij een salade als extra topping. Ik werk geregeld Buddha Bowls af met een flinke eetlepel hummus. Smakelijk!
  6. Ik heb de hummus afgewerkt met wat olijfolie, sesamzaadjes, lente ui, walnoten en bieslook. Voel je vrij om hier zelf wat in te experimenteren!

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.