Home Hapjes Camembert in de oven
Camembert in de oven

Camembert in de oven

27 mei 2015

Kan je zowel eten als mini kaasfondue of serveren als aperitief hapje! Als het van mij afhangt, eet ik elke dag kaas! Héél véél kaas! En hoe meer de kaas “stinkt”, hoe liever ik hem lust! Behalve blauwe schimmelkazen, daar ben ik allergisch voor dus die zal ik dus ook altijd vermijden. Ook daarom zal je bij mij nooit recepten aantreffen met blauwe schimmelkaas. Het is zonde iets klaar te maken om het uiteindelijk niet te mogen opeten, toch?

Maar deze camembert in de oven mag ik gelukkig wel eten! Hoera! Besprenkel met wat honing, plaats enkele takjes tijm en wat schijfjes look et voila! Deze camembert in de oven kan je ook perfect serveren bij een kaastafel! Leg enkele fonduevorkjes op tafel en laat de gasten zichzelf bedienen! Smullen maar! Iedereen is er gegarandeerd weg van!

 

Say Cheese!

Verwarm de oven op 180 graden. Haal vervolgens de camembert uit het houten doosje, verwijder de verpakking en plaats opnieuw in het doosje. Let erop dat er geen stickers meer op het doosje kleven. Je kan de camembert ook altijd in een klein, vuurvast potje plaatsen.

Neem een mes en maak kleine sneetjes in de bovenkant van de camembert. Plaats willekeurig in de openingen wat takjes verse tijm. Snijd de look in fijn plakjes en plaats ook tussen de openingen. Besprenkel met wat honing en kruid eventueel af met peper en zout.

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumpapier en plaats de camembert in de oven. Na ongeveer 15 à 20 minuten is de camembert klaar. Serveer met enkele sneden brood en wat verse takjes tijm. Besprenkel eventueel met nog wat extra honing.

De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel terugvinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Kaasjes uit de oven weet ik wel te smaken. En dat geldt duidelijk ook voor jullie want net zoals deze camembert is de Kerst camembert en gebakken brie een veel bezocht recept.

Feta is nog zo’n kaasje die ik geregeld eet en verwerk in de recepten op de blog. Denk maar aan het recept watermeloen feta salade deluxe, feestelijke salade, gevulde zoete aardappel, aubergine rolletjes en vegetarische rode biet burger.

 

[SIGNSPOON]

Camembert in de oven

 

CAMEMBERT IN DE OVEN

Print dit recept

Ingrediënten

 • 1 camembert, indien mogelijk in een houten doosje
 • hoeveelheid honing naar keuze
 • Enkele verse takjes tijm
 • 1 teentje knoflook
 • Peper en zout
 • Enkele sneden vers brood

Instructies

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Haal vervolgens de camembert uit het houten doosje, verwijder de verpakking en plaats opnieuw in het doosje. Je kan de camembert ook altijd in een klein, vuurvast potje plaatsen.
 3. Snijd de camembert met een muis kruiselings in. Plaats willekeurig wat takjes verse tijm. Snijd de look in fijn plakjes en verdeel ook over de camembert.
 4. Besprenkel met wat honing en kruid eventueel af met peper en zout.
 5. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumpapier en plaats de camembert in de oven. Na ongeveer 15 à 20 minuten is de camembert klaar.
 6. Serveer met enkele sneden brood en wat verse takjes tijm. Besprenkel eventueel met nog wat extra honing.

Notities

Tip: Je kan de sneetjes brood op het einde van de baktijd nog even mee in de oven laten bakken! Heerlijk warm en krokant!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.